אני במשצים כבר ארבע שנים אני מתחילה את השנה החמישית שלי והאחרונה(לצערי). אני הגעתי למשצים דרך אמא שלי, דור שלישי למשצים - אמא שלי הייתה וסבתא שלי היית להמשך קריאה...

הדרכה על מזון הישרדותי

את ההדרכה הזאת התבקשתי להכין לקורס סיוון במסגרת זמן של 2-3 דקות. קיבלתי את הנושא של ההדרכה ואני חושבת שהיא אחת ההדרכות היותר נחמדות וחווייתיות שהיו לי. בנוסף הבאתי גם תולעי גומי שיהיה גם טעים :)

קודם כל חשוב לציין שגוף האדם יכול לשרוד כמה שבועות בלי לאכול ועדיין יוכל לשרוד אבל הוא יהיה מאוד חולה וכמעט ולא יוכל לבצע תפקודים כמו הליכה, אז נוותר על הרעיון הזה.

בימינו למצוא מזון זה לא בעיה כל מה שאתה צריך לעשות זה לפתוח את המקרר אבל מה אם יקרה אם אנחנו  ניקלע  למצב שאין לנו אפשרות למצוא מזון בקלות ולאורך הרבה זמן?

אז בשביל לבין זאת עלינו לחזור לשיטות של אבות אבותינו ששתי השיטות העיקריות שלהם להשגת מזון היו ליקוט וציד-

אבל ליקוט צמחים כמעט ואף פעם לא ישביע אותך ולא ייתן לך את כל  התכונות הנחוצות לך במצב הישרדות ומה יקרה אם בטעות נקטוף צמח רעיל שאסור לאדם – זה מוות ודאי.

כמובן שאנחנו יכולים לצאת לצייד אבל מי אמר שיש לנו את האביזרים המתאימים לכך וחוץ מזה זה מבזבז המון אנרגיה וזמן שנחוצה לאדם ושלא לדבר שזו יכולה להיות סכנה במידה והחיה תוקפת אותך.

אז עם מה זה בעצם משאיר אותנו?

מהו המזון האולטימטיבי כדי לשרוד בטבע?

(פה ניתן לתת לקבוצה לענות על השאלות)

והתשובה היא חרקים.

צילום מויקיפדיה: Charles J Sharp

חרקים הם המזון ההישרדותי האידאלי

אני יודעת התגובה הראשונה שלי גם הייתה איו , איכס אני מעדיפה לצאת לציד , אבל חרקים הם "טרף קל" הם נמצאים בכל מקום הם נותנים לנו את רוב התכונות הרצויות ובהרבה מקומות בעולם הם  נחשבים כמעדן.

החרק שהכי נפוץ לאכול אותו והוא גם כשר הוא חגב.

חגבים נמצאים כמעט בכל מקום ובהמון צורות והם שם גם אם אנחנו לא לגמרי שמים לב אליהם.

אני יודעת שלאכול חרקים זה נשמע מגעיל אבל כשאתה במצב הישרדותי אתה לא באמת חושב על הדברים האלה אתה חושב על לאכול כדי לשרוד ואז חרקים הם הפתרון המושלם.

ניתן להוסיף בשביל הקומיות

מתכון לחגבים מוקפצים

25 חגבים:

2 כוסות ציר ירקות

כפית מלח

חצי כפית כורכום

לרוטב:

2 כפות תימין קצוץ

1/4 כפית מלח

כף תערובת טחונה של פלפל שחור, אדום וירוק

כף קמח או קמח חומוס

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

לציפוי:

1 ביצה

וזאת המחלקה שלי בקורס סיוון

אני במשצים כבר ארבע שנים אני מתחילה את השנה החמישית שלי והאחרונה(לצערי). אני הגעתי למשצים דרך אמא שלי, דור שלישי למשצים - אמא שלי הייתה וסבתא שלי היית להמשך קריאה...

הדרכה על מזון הישרדותי

את ההדרכה הזאת התבקשתי להכין לקורס סיוון במסגרת זמן של 2-3 דקות. קיבלתי את הנושא של ההדרכה ואני חושבת שהיא אחת ההדרכות היותר נחמדות וחווייתיות שהיו לי. בנוסף הבאתי גם תולעי גומי שיהיה גם טעים :)

קודם כל חשוב לציין שגוף האדם יכול לשרוד כמה שבועות בלי לאכול ועדיין יוכל לשרוד אבל הוא יהיה מאוד חולה וכמעט ולא יוכל לבצע תפקודים כמו הליכה, אז נוותר על הרעיון הזה.

בימינו למצוא מזון זה לא בעיה כל מה שאתה צריך לעשות זה לפתוח את המקרר אבל מה אם יקרה אם אנחנו  ניקלע  למצב שאין לנו אפשרות למצוא מזון בקלות ולאורך הרבה זמן?

אז בשביל לבין זאת עלינו לחזור לשיטות של אבות אבותינו ששתי השיטות העיקריות שלהם להשגת מזון היו ליקוט וציד-

אבל ליקוט צמחים כמעט ואף פעם לא ישביע אותך ולא ייתן לך את כל  התכונות הנחוצות לך במצב הישרדות ומה יקרה אם בטעות נקטוף צמח רעיל שאסור לאדם – זה מוות ודאי.

כמובן שאנחנו יכולים לצאת לצייד אבל מי אמר שיש לנו את האביזרים המתאימים לכך וחוץ מזה זה מבזבז המון אנרגיה וזמן שנחוצה לאדם ושלא לדבר שזו יכולה להיות סכנה במידה והחיה תוקפת אותך.

אז עם מה זה בעצם משאיר אותנו?

מהו המזון האולטימטיבי כדי לשרוד בטבע?

(פה ניתן לתת לקבוצה לענות על השאלות)

והתשובה היא חרקים.

צילום מויקיפדיה: Charles J Sharp

פוסטים דומים

חרקים הם המזון ההישרדותי האידאלי

אני יודעת התגובה הראשונה שלי גם הייתה איו , איכס אני מעדיפה לצאת לציד , אבל חרקים הם "טרף קל" הם נמצאים בכל מקום הם נותנים לנו את רוב התכונות הרצויות ובהרבה מקומות בעולם הם  נחשבים כמעדן.

החרק שהכי נפוץ לאכול אותו והוא גם כשר הוא חגב.

חגבים נמצאים כמעט בכל מקום ובהמון צורות והם שם גם אם אנחנו לא לגמרי שמים לב אליהם.

אני יודעת שלאכול חרקים זה נשמע מגעיל אבל כשאתה במצב הישרדותי אתה לא באמת חושב על הדברים האלה אתה חושב על לאכול כדי לשרוד ואז חרקים הם הפתרון המושלם.

ניתן להוסיף בשביל הקומיות

מתכון לחגבים מוקפצים

25 חגבים:

2 כוסות ציר ירקות

כפית מלח

חצי כפית כורכום

לרוטב:

2 כפות תימין קצוץ

1/4 כפית מלח

כף תערובת טחונה של פלפל שחור, אדום וירוק

כף קמח או קמח חומוס

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

לציפוי:

1 ביצה

וזאת המחלקה שלי בקורס סיוון

פוסטים דומים

השאר תגובה

אימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *