סלט חוביזה חם

החוביזה או בשמה הרשמי חלמית, היא צמח עשבוני רב שנתי. את המוניטין שלה כצמח מאכל היא צברה בעת המצור על ירושלים במלחמת העצמאות, אז עשו הנצורים מעליה קציצות.  לחלמית יש פרי קטן הראוי למאכל אבל דווקא העלים הראויים גם כן למאכל משמשים להכנת בסלט, לאחר בישול שלהם, חביתת ירק או קציצות מטוגנות. בישראל נפוצות החלמית המצויה והחלמית הגדולה  הנקראת גם "לחם ערבי". היא גדלה בשדות בר, אזורים זנוחים, אך גם בגינות הבתים.

הכנת הסלט

השתמשתי ב-  20 עלים יפים ורעננים וחשוב לשים לב שהגבעול של הצמח לא שעיר מכיוון שזה הזן הפחות מוצלח. בשלב הראשון שטפתי טוב את העלים במים על מנת הסיר את החרקים, האדמה והלכלוך.

במחבת כפי שתראו בסרטון טיגנתי בצל ושום בשמן זית. ולאחר מכן הוספתי את העלים וערבבתי היטב. את העלים אפשר לקרוע או לקצוץ בסכין.

התבלינים שהוספתי: מלח וסומק שמשמש גם בהכנת הזעתר.

מוזמנים לצפות בסרטון

סלט חוביזה חם

החוביזה או בשמה הרשמי חלמית, היא צמח עשבוני רב שנתי. את המוניטין שלה כצמח מאכל היא צברה בעת המצור על ירושלים במלחמת העצמאות, אז עשו הנצורים מעליה קציצות.  לחלמית יש פרי קטן הראוי למאכל אבל דווקא העלים הראויים גם כן למאכל משמשים להכנת בסלט, לאחר בישול שלהם, חביתת ירק או קציצות מטוגנות. בישראל נפוצות החלמית המצויה והחלמית הגדולה  הנקראת גם "לחם ערבי". היא גדלה בשדות בר, אזורים זנוחים, אך גם בגינות הבתים.

הכנת הסלט

השתמשתי ב-  20 עלים יפים ורעננים וחשוב לשים לב שהגבעול של הצמח לא שעיר מכיוון שזה הזן הפחות מוצלח. בשלב הראשון שטפתי טוב את העלים במים על מנת הסיר את החרקים, האדמה והלכלוך.

במחבת כפי שתראו בסרטון טיגנתי בצל ושום בשמן זית. ולאחר מכן הוספתי את העלים וערבבתי היטב. את העלים אפשר לקרוע או לקצוץ בסכין.

התבלינים שהוספתי: מלח וסומק שמשמש גם בהכנת הזעתר.

מוזמנים לצפות בסרטון

פוסטים דומים

השאר תגובה

אימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *